ПрАТ “Вінницязооветпромпостач”

Код за ЄДРПОУ: 00727038
Телефон: (0432) 27-84-95
e-mail: zoo@vinnitsa.com
Юридична адреса: 21100, Україна, м. Вінниця, вул. Некрасова, 81
 
Дата розміщення: 29.04.2015

Річний звіт за 2014 рік

Примітки до фінансової звітності, складеної відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності

Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi
ПУБЛIЧНОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
«ВIННИЦЯЗООВЕТПРОМПОСТАЧ»
ЗА 2014 РIК,
СТАНОМ НА 31.12.2014 Р.

1. Iнформацiя про Товариство

Дана фiнансова звiтнiсть пiдготовлена вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi («МСФЗ») на основi iсторичної вартостi.
Публiчне акцiонерне товариство "Вiнницязооветпромпостач” є єдиним та повним
правонаступником Вiдкритого акцiонерного товариства "Вiнницязооветпромпостач”, засноване вiдповiдно до Рiшення Регiонального вiддiлення Фонду державного майна України у Вiнницькiй областi вiд 10.10.1997 року, шляхом перетворення державного пiдприємства “Вiницязооветпромпостач” у вiдкрите акцiонерне товариство згiдно з Законом України вiд 10.07.1996 року “Про особливостi приватизацiї майна в агропромисловому комплексi”. За рiшенням загальних зборiв акцiонерiв 10 травня 2012 року найменування Товариства Вiдкрите акцiонерне товариство “Вiницязооветпромпостач” змiнено на Публiчне акцiонерне товариство “Вiницязооветпромпостач” вiдповiдно до норм Закону України “Про акцiонернi товариства” вiд 17.09.2008р № 514-YI.
Органiзацiйно-правова форма - Акцiонерне товариство.
Повне найменування Товариства:
- українською мовою – Публiчне акцiонерне товариство "Вiнницязооветпромпостач"
- росiйською мовою – Публичное акционерное общество “Винницазооветпромпостач”
Скорочене найменування Товариства:
- українською мовою – ПАТ "Вiнницязооветпромпостач"
Повне та скорочене найменування є рiвнозначними.
Мiсцезнаходження Товариства: Україна, 21100, м. Вiнниця, вул. Некрасова, 81
ПАТ "Вiнницязооветпромпостач" займається забезпеченням ветеринарної мережi агропромислових господарств та органiзацiй, iнших пiдприємств та населення областi товарами зооветеринарного призначення.
Пiдприємство в даний час надає послуги в орендi складських примiщень. На всi примiщення оформлено договори оренди i передано в користування приватним пiдприємцям. Цiни на оренду встановленi на рiвнi середнiх, якi склались для даного району м. Вiнницi. Основними клiєнтами є приватнi пiдприємства i приватнi пiдприємцi м. Вiнницi.
Товариство зареєстровано на територiї України i здiйснює ведення бухгалтерського облiку i складання бухгалтерської звiтностi вiдповiдно до вимог Закону України «Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi» вiд 16.07.99 року № 996-XIV iз змiнами та доповненнями, вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi («МСФЗ»); його функцiональною валютою є українська гривня.

2. Основи представлення фiнансовiй звiтностi

2.1 Основа ведення бухгалтерського облiку

Бухгалтерський облiк Товариства ведеться вiдповiдно до Закону України «Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть", iншими нормативними актами, що регламентують ведення бухгалтерського облiку в Українi.
Фiнансова звiтнiсть по МСФЗ складається на основi iнформацiї про активи, зобов'язання, капiтал, господарськi операцiї i результати дiяльностi Товариства за даними бухгалтерського облiку шляхом трансформацiї (коригування) статей вiдповiдно до вимог Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi.

2.2 Основа представлення iнформацiї.

Основою надання фiнансової звiтностi є чиннi мiжнароднi стандарти фiнансової звiтностi (МСФЗ), мiжнароднi стандарти бухгалтерського облiку (МСБО) та тлумачення, розробленi Комiтетом з тлумачень мiжнародної фiнансової звiтностi.
ПАТ «ВIННИЦЯЗООВЕТПРОМПОСТАЧ» перейшло на Мiжнароднi стандарти фiнансової звiтностi (МСФЗ) 1 сiчня 2012 року вiдповiдно до положень МСФЗ (IFRS) 1 «Перше використання мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi».
Керуючись МСФЗ 1, товариство обрало першим звiтним перiодом рiк, що закiнчується 31 грудня 2013 року. З цiєї дати фiнансова звiтнiсть Товариства складається вiдповiдно до вимог МСФЗ, що були розробленi Радою (Комiтетом) з Мiжнародних стандартiв бухгалтерського облiку, та роз’яснень Комiтету з тлумачень мiжнародної фiнансової звiтностi, а також вiдповiдно роз’яснень Постiйного комiтету з тлумачень, що були затвердженi комiтетом з мiжнародного бухгалтерського облiку та дiяли на дату складання фiнансової звiтностi.
Вiдповiдно до МСФЗ 1, товариство використовує однакову облiкову полiтику при складаннi фiнансової звiтностi згiдно МСФЗ протягом усiх перiодiв, представлених у повнiй фiнансової звiтностi згiдно з МСФЗ. Така облiкова полiтика повинна вiдповiдати всiм стандартам МСФЗ, чинним на дату складання повної фiнансової звiтностi за МСФЗ (тобто, станом на 31 грудня 2013 року).
Iнформацiя представляється в основному виходячи з базису оцiнки за iсторичною вартiстю (собiвартостi).
Для складання фiнансової звiтностi вiдповiдно до МСФЗ керiвництво виробляє оцiнку на основi принципу обачностi активiв, зобов'язань, доходiв i витрат. Оцiнка в основному виробляється вiдносно резерву сумнiвних боргiв, резерву вiдпусток, вiдкладеного податку на прибуток, справедливiй вартостi фiнансових iнструментiв.

3. Основи облiкової полiтики та складання звiтностi

На пiдприємствi видано Наказ «Про облiкову полiтику».
Визнання i оцiнка активiв, зобов'язань i капiталу в бухгалтерському облiку здiйснюється вiдповiдно до вимог МСФЗ.
При складанi фiнансової звiтностi товариство дотримується принципiв безперервностi дiяльностi пiдприємства, автономностi, повного висвiтлення, послiдовностi, iсторичної собiвартостi, нарахування та вiдповiдностi доходiв i витрат, нарахування, превалювання змiсту над формою, обачностi i принцип єдиного грошового вимiрника.

3.1 Примiтки до форми 1 «Баланс» (Звiт про фiнансовий стан)

Облiк нематерiальних активiв

Нематерiальнi активи на пiдприємствi для цiлей облiку класифiкуються i вiдображаються в облiку згiдно МСФЗ № 38 «Нематерiальнi активи».
Нематерiальнi активи станом на 31.12.2014 р. вiдсутнi.

Облiк основних засобiв

Основнi засоби на пiдприємствi для цiлей облiку класифiкуються i вiдображаються в облiку згiдно МСФЗ 16 «Основнi засоби». Одиницею облiку основних засобiв є об'єкт. Об'єкти основних засобiв класифiкованi по наступних групах: будинки, споруди та передавальнi пристрої; машини та обладнання; транспортнi засоби; iнструменти, прилади, iнвентар (меблi); багаторiчнi насадження; iншi основнi засоби; бiблiотечнi фонди; малоцiннi необоротнi матерiальнi активи; iншi необоротнi матерiальнi активи. Основнi засоби враховуються в натуральних i вартiсних формах. Об'єкт основних визнається активом, якщо iснує iмовiрнiсть того, що пiдприємство отримає в майбутньому економiчнi вигоди вiд його використання та вартiсть його може бути достовiрно визначена.
Пiсля визнання активом, об'єкт основних засобiв облiковується за його собiвартiстю мiнус будь-яка накопичена амортизацiя та будь-якi накопиченi збитки вiд зменшення корисностi.
Придбанi (створенi) основнi засоби зараховуються на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю.
Товариство обрало своєю облiковою полiтикою модель собiвартостi i застосовуватиме цю полiтику до всього класу основних засобiв.
Первiсна вартiсть основних засобiв вiдображаються в облiку по iсторичної собiвартостi. Витрати, що пов'язанi з ремонтом основних засобiв вiдносяться на витрати перiоду. Лiквiдацiйна вартiсть основних засобiв прийнята рiвною 1 (Одна) гривня.
До складу основних засобiв вiдповiдної групи зараховуються матерiальнi активи, якi використовуються пiдприємством з метою використання їх в процесi виробництва продукцiї, постачання товарiв, надання послуг i для здiйснення адмiнiстративних функцiй, i соцiально-культурних функцiй, очiкуваний строк корисного використання (експлуатацiї) яких бiльше одного року i вартiстю бiльш нiж 2500 грн.
До складу малоцiнних необоротних матерiальних активiв включенi активи, якi використовуються на пiдприємствi бiльш нiж один рiк або операцiйний цикл та вартiстю до 2500 грн. Амортизацiя нараховується в розмiрi 100 % в момент передачi до експлуатацiї.
Аналiтичний облiк основних засобiв здiйснюється вiдповiдно до наказу Мiнiстерства статистики вiд 29.12.1995р. № 352 iз застосуванням типових форм первинної облiкової документацiї.
Об'єктом амортизацiї є основнi засоби. Нарахування амортизацiї здiйснюється протягом строку корисного використання (експлуатацiї) об'єкта, який встановлюється пiдприємством при визнаннi цього об'єкта активом.
Витрати пов'язанi з реконструкцiєю i зведенням об'єктiв основних засобiв капiталiзувалися на рахунках «Капiтальнi iнвестицiї». При нарахуваннi амортизацiї пiдприємство використовує норми i методи нарахування амортизацiї, передбаченi МСФЗ 16 “Основнi засоби”, а саме прямолiнiйний метод. Протягом звiтного перiоду методи нарахування амортизацiї були незмiнними. На пiдприємствi аналiтичний i синтетичний облiк основних засобiв, усi операцiї з надходження, зносу (амортизацiї), реалiзацiї, лiквiдацiї, ремонту, модернiзацiї основних засобiв вiдображаються в облiку та звiтностi згiдно до МСБО 16 "Основнi засоби".
Подальшi витрати. Пiдприємство не визнає в балансовiй вартостi об'єкту основних засобiв витрати на щоденне технiчне обслуговування i витрати на поточний ремонт. Цi витрати признаються в прибутках або збитках, коли вони понесенi. У балансовiй вартостi об'єкту основних засобiв признаються такi подальшi витрати, якi задовольняють критерiям визнання активу. Використовуються в виробничому процесi, на виробничих дiлянках, в цехах. Використовуються власнi основнi засоби.
Обмежень на використання майна не має.
Основнi засоби Компанiї враховуються по об'єктах. Об'єкти основних засобiв класифiкуються по окремих класах.
Амортизацiя основних засобiв розраховується прямолiнiйним методом вiдповiдно до строкiв корисної служби, погодженим з технiчним персоналом Пiдприємства наступним чином:
Класи основних засобiв
Будiвлi та споруди 20-50 рокiв
Машини та устаткування 10-15 рокiв
Транспортнi засоби 5-15 рокiв
Iнструмент, прилади та iнвентар 5-10 рокiв
Незавершене будiвництво Не амортизується
Об'єктом амортизацiї являються усi основнi засоби (крiм вартостi землi i незавершених капiтальних iнвестицiй).
Станом на 31.12.2014 р. по даних балансу пiдприємства власнi основнi засоби становлять:

Основнi засоби на 31.12.2014 р. (тис.грн.) на 31.12.2013р. (тис.грн.) на 31.12.2012р. (тис.грн.)
Основнi засоби 335 361 407
первiсна вартiсть 649 649 672
знос 314 288 265
Амортизацiя основних засобiв нараховується за прямолiнiйним методом, за яким рiчна сума амортизацiї визначається дiленням вартостi, яка амортизується, на строк корисного використання кожного об’єкта основних засобiв. При визначеннi строку корисного використання Товариством враховується очiкуване використання об’єкта пiдприємством з урахуванням його потужностi та продуктивностi. Незавершенi капiтальнi iнвестицiї не амортизуються.
В 2014 роцi для бухгалтерського облiку основних засобiв товариство застосовувало вимоги Положення Мiжнародного стандарту бухгалтерського облiку 16 “Основнi засоби”.

Об'єктом амортизацiї являються усi основнi засоби (крiм вартостi землi i незавершених капiтальних iнвестицiй).

Облiк фiнансових iнвестицiй.

Фiнансовi iнвестицiї облiковуються вiдповiдно до МСБО 32 i 39. З метою складання фiнансової звiтностi класифiкуються за категорiями:
- призначенi для торгiвлi;
- утримуванi до погашення;
- наявнi для продажу.
Iнвестицiї, що мають фiксований термiн погашення i утримуванi до погашення, облiковуються за амортизованою собiвартiстю. Iнвестицiї, якi не мають фiксованого термiну погашення, облiковуються за собiвартiстю. Iнвестицiї, наявнi для продажу, облiковуються за справедливою вартiстю з вiднесенням її змiн на власний капiтал.
Станом на 31.12.2014р. фiнансовi iнвестицiї вiдсутнi.
Облiк оборотних активiв
Облiк запасiв на пiдприємствi здiйснюється згiдно з до МСБО 2 «Запаси». Для цiлей бухгалтерського облiку запасiв включають: основнi i допомiжнi матерiали, малоцiннi, швидкозношуванi предмети та iншi матерiальнi цiнностi. Одиницею бухгалтерського облiку запасiв є їх найменування.
Запаси оцiнюють за меншою з таких двох величин: собiвартiсть та чиста вартiсть реалiзацiї.
Собiвартiсть запасiв включає всi витрати на придбання, витрати на переробку та iншi витрати, понесенi пiд час доставки запасiв до їх теперiшнього мiсцезнаходження та приведення їх у теперiшнiй стан.
Придбанi виробничi запаси i товари зараховуються на баланс пiдприємства за первинною вартiстю, яка визначається згiдно до МСБО 2.
Транспортно-заготiвельнi витрати включаються в первинну вартiсть придбаних запасiв.
Метод оцiнки вибуття запасiв – за середньозваженою собiвартiстю. Протягом звiтного перiоду було забезпечено незмiннiсть визначених методiв оцiнки вибуття запасiв.
Списання матерiалiв проводиться на пiдставi встановлених лiмiтiв, актiв на списання, якi пiдписуються уповноваженими особами та затвердженi в установленому порядку. Активи, що використовуються протягом не бiльше одного року або нормального операцiйного циклу, якщо вiн бiльше року, визнаються малоцiнними та швидкозношуваними предметами та облiковуються пiдприємством на рахунку 22 „Малоцiннi та швидкозношуванi предмети”. Вартiсть переданих в експлуатацiю малоцiнних та швидкозношуваних предметiв, вiдповiдно до вимог МСБО 2 «Запаси», виключається зi складу активiв (списується з балансу) з подальшою органiзацiєю оперативного кiлькiсного облiку таких предметiв за мiсцями експлуатацiї i протягом строку їх фактичного використання. Вибуття матерiалiв та МШП проводилося згiдно з затвердженими актами списання матерiальних запасiв.
Облiкова полiтика в частинi оцiнки вибуття запасiв, здiйснюється згiдно з до МСБО 2. Собiвартiсть незавершеного виробництва i готової продукцiї складається з прямих матерiальних витрат, прямих витрат на оплату працi, iнших прямих витрат i розподiлених загальновиробничих витрат. Незавершене виробництво та готова продукцiя вiдображається у фiнансовiй звiтностi за фактичною собiвартiстю.
Оцiнка запасiв на дату балансу проведена згiдно з прийнятою на пiдприємствi облiковою полiтикою.

Станом на 31.12.2014 року на пiдприємствi залишок грошових коштiв та їх еквiвалентiв становить :
Найменування показника на 31.12.2014 р. (тис.грн.) на 31.12.2013р. (тис.грн.) на 31.12.2012р. (тис.грн.)
Грошовi кошти та їх еквiваленти: 2 3 3
Готiвка
Рахунки в банках 2 3 3


Облiк дебiторської заборгованостi


Поточна дебiторська заборгованiсть за товари i послуги признається активом одночасно з визнанням доходу вiд реалiзацiї i оцiнюється по первiснiй вартостi.
У балансi на кiнець звiтного перiоду дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги вiдображається по чистiй реалiзацiйнiй.


Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи послуги станом на 31.12.2014 р.:

на 31.12.2014 р. (тис.грн.) на 31.12.2013р. (тис.грн.) на 31.12.2012р. (тис.грн.)
Дебiторська заборгованiсть за продукцiю, товари, роботи, послуги 2
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками:
за виданими авансами
з бюджетом 1 2
у тому числi з податку на прибуток
з нарахованих доходiв
iз внутрiшнiх розрахункiв
Iнша поточна дебiторська заборгованiсть 20 18 31

Поточна дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги включається до пiдсумку балансу за чистою реалiзацiйною вартiстю, тобто дебiторська заборгованiсть за вирахуванням резерву сумнiвних боргiв.
Резерв сумнiвних боргiв нарахований за методом застосування абсолютної суми сумнiвної заборгованостi величина резерву визначається на пiдставi аналiзу платоспроможностi окремих дебiторiв.
Дебiторська заборгованiсть класифiкується як торгiвельна дебiторська заборгованiсть (що виникає за реалiзованих в ходi здiйснення звичайної господарської дiяльностi товари i послуги) i неторгiвельна (iнша) дебiторська заборгованiсть.
Первинне визнання дебiторської заборгованостi здiйснюється за справедливою вартiстю переданих активiв.
Поточна дебiторська заборгованiсть, яка не пов’язана з реалiзацiєю продукцiї, робiт, послуг, що визнана безнадiйною на протязi звiтного перiоду вiдображена у складi iнших операцiйних витрат.
Дебiторська заборгованiсть вiдображається згiдно з МСФЗ.

Необоротнi активи та групи вибуття, якi утримуються для продажу, та припинена дiяльнiсть

Необоротнi активи та групи вибуття визнаються на пiдприємствi вiдповiдно до МСФЗ «Необоротнi активи, утримуванi для продажу, та припинена дiяльнiсть», коли очiкується отримати економiчнi вигоди вiд їх продажу, а не вiд їх використання за призначенням; вони готовi до продажу у їх теперiшньому станi; здiйснення їх продажу має високу ймовiрнiсть, здiйснюється їх активна пропозицiя на ринку за цiною, що вiдповiдає справедливiй вартостi.
Необоротнi активи та групи вибуття перекласифiкованi iз групи довгострокових бiологiчних активiв до групи вибуття згiдно МСФЗ 5 «Непоточнi активи, утримуванi для продажу, та припинена дiяльнiсть» .
Суб'єкт господарювання класифiкує непоточний актив (або лiквiдацiйну групу) як утримуваний для продажу, якщо його балансова вартiсть буде в основному вiдшкодовуватися шляхом операцiї продажу, а не поточного використання.
Для цього актив (або лiквiдацiйна група) має бути придатним для негайного продажу в тому станi, у якому вiн перебуває на момент продажу, на умовах, яких зазвичай дотримуються при продажi таких активiв (або лiквiдацiйних груп), i цей продаж повинен бути високо ймовiрним.

Облiк власного капiталу

Об’явлений статутний капiтал товариства становить 171200 грн.
На 31.12.2014 року статутний капiтал сплачено повнiстю.
Величина статутного капiталу становить на 31.12.2014 р. – 171200 грн.
Цей капiтал подiлено на 684800 простих iменних акцiй рiвною номiнальною вартiстю по 0,25 грн. кожна, якi було розподiлено мiж засновниками вiдповiдно до сплачених ними часток в колективнiй власностi. Свiдоцтво про випуск акцiй товариства № 46/02/1/01 вiд 01.06.2001 року видане Вiнницьким теруправлiнням ДКЦПФР України.
Порядок розподiлу прибутку здiйснюється згiдно зi Статутом та рiшенням зборiв акцiонерiв.
Станом на 31.12.2014 року загальний розмiр власного капiталу Товариства складає 210 тис.грн., в порiвняннi на початок року (202 тис.грн. ), збiльшення власного капiталу вiдбулося за рахунок прибутку поточного року (на 8 тис.грн.).
З метою бухгалтерського облiку статутний фонд вiдображаються на рахунку 40 “Статутний капiтал”.
Структура власного капiталу товариства становить:

Найменування показника на 31.12.2014 р. (тис.грн.) на 31.12.2013р. (тис.грн.) на 31.12.2012р. (тис.грн.)
Зареєстрований (пайовий) капiтал 171 171 171
Внески до незареєстрованого статутного капiталу
Капiтал у дооцiнках 438 438 438
Додатковий капiтал
Емiсiйний дохiд
Накопиченi курсовi рiзницi
Резервний капiтал
Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток) -399 -407 -387
Неоплачений капiтал
Вилучений капiтал
Iншi резерви

При пiдготовцi фiнансової звiтностi дотримуються принципи безперервностi дiяльностi пiдприємства, автономностi, повного висвiтлення, послiдовностi, iсторичної собiвартостi, нарахування та вiдповiдностi доходiв i витрат, нарахування, превалювання змiсту над формою, обачностi i принцип єдиного грошового вимiрника. З урахуванням принципу обачностi, статтю «Капiтал у дооцiнках» управлiнський персонал товариства вважав за потрiбним залишити у вiдповiднiй статтi фiнансової звiтностi, а не вiдносити всю суму до статтi «Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток)».

Забезпечення наступних витрат i платежiв
Забезпечень наступних витрат i платежiв станом на 31.12.2014 р. становлять 8 тис.грн.

Облiк довгострокових та поточних зобов'язань.

Зобов'язання визнаються, якщо їх оцiнка може бути достовiрно визначена i iснує iмовiрнiсть зменшення економiчних вигод в майбутньому внаслiдок їх погашення. Довгостроковi фiнансовi зобов’язання в системi МСФЗ дисконтуються. Дисконтування обумовлено тим, що грошi мають тимчасову вартiсть (тобто поточна вартiсть майбутнiх фiнансових потокiв може iстотно вiдрiзнятися вiд їх номiнальної вартостi), для забезпечення порiвнянностi фiнансової звiтностi являється необхiднiсть в дисконтуваннi. Дисконтування - це приведення майбутнiх грошових потокiв до поточного перiоду з урахуванням змiни вартостi грошей з плином часу.
Зобов'язання Товариства класифiкується на довгострокових (термiн погашення понад 12 мiсяцiв) i поточних (термiн погашення до 12 мiсяцiв).
Товариство за звiтний рiк має наступну структуру зобов’язань станом на 31.12.2014 р.:
Найменування показника на 31.12.2014 р. (тис.грн.) на 31.12.2013р. (тис.грн.) на 31.12.2012р. (тис.грн.)
Поточна кредиторська заборгованiсть за:
довгостроковими зобов’язаннями 43
товари, роботи, послуги 57 56 81
розрахунками з бюджетом 4 3 10
у тому числi з податку на прибуток
розрахунками зi страхування 9 9 10
розрахунками з оплати працi 27 64 67
одержаними авансами
розрахунками з учасниками
iз внутрiшнiх розрахункiв
страховою дiяльнiстю
Поточнi забезпечення
Доходи майбутнiх перiодiв
Вiдстроченi комiсiйнi доходи вiд перестраховикiв
Iншi поточнi зобов’язання 19 10 9

Визнання, облiк та оцiнка зобов’язань пiдприємства вiдображається згiдно МСБО 37 «Забезпечення, умовнi зобов'язання та умовнi активи».

Облiк доходiв i витрат.

Доходи вiдображаються в фiнансовiй звiтностi вiдповiдно до вимог МСФЗ 18 "Доходи". Доход вiдображається в сумi справедливої вартостi активiв, що отриманi або пiдлягають отриманню. Витрати вiдображаються вiдповiдно до вимог МСФЗ. Податковий облiк доходiв i витрат ведеться згiдно з Законом України «Податковий Кодекс України» 32755-VI вiд 2.12.2010р. Iнформацiя про доходи i витрати вiдображена у Звiтi про фiнансовi результати, форма № 2.

3.2 Примiтки до форми 2 «Звiт про фiнансовi результати» (Звiт про сукупний доход)

Доходи вiдображаються в фiнансовiй звiтностi вiдповiдно до вимог МСФЗ. Доход вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, iнших активiв) на пiдприємствi визнається при наявностi всiх умов, а саме покупцевi переданi ризики й вигоди, пов'язанi з правом власностi на продукцiю (товар, iнший актив); пiдприємство не здiйснює надалi управлiння та контроль за реалiзованою продукцiєю (товарами, iншими активами); сума доходу (виручка) може бути достовiрно визначена; є впевненiсть, що в результатi операцiї вiдбудеться збiльшення економiчних вигод пiдприємства, а витрати, пов'язанi з цiєю операцiєю, можуть бути достовiрно визначенi. Доход вiдображається в бухгалтерському облiку в сумi справедливої вартостi активiв, що отриманi або пiдлягають отриманню.
Формування виручки (валового доходу) вiд реалiзацiї продукцiї (робiт, послуг) проводиться вiдповiдно до МСБО 18 “Дохiд”
Доходи та витрати класифiкуються за такими групами:

Показники За звiтний перiод (тис.грн. ) За попереднiй перiод(тис.грн. )
Чистий доход (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) 74 74
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг)
Iншi операцiйнi доходи 164 178
Дохiд вiд первiсного визначення бiологiчних активiв i сiльськогосподарської продукцiї
Адмiнiстративнi витрати
Витрати на збут
Iншi операцiйнi витрати 230 265
Витрати вiд первiсного визначення бiологiчних активiв i сiльськогосподарської продукцiї
Доход вiд участi в капiталi
Iншi фiнансовi доходи
Iншi доходи
Фiнансовi витрати
Витрати вiд участi в капiталi
Iншi витрати 7
Прибуток (збиток) вiд впливу iнфляцiї на монетарнi статтi
Податок на прибуток вiд звичайної дiяльностi
Чистий:
прибуток 8
збиток 20

Балансовий прибуток та оподаткований прибуток визначається згiдно з чинним законодавством.
Пiдприємство за звiтний перiод отримало 8 тис. грн. чистого прибутку.
Бухгалтерський облiк доходiв вiд рiзних видiв дiяльностi пiдприємства ведеться згiдно до норм МСФЗ 18. Податковий облiк доходiв i витрат ведеться згiдно з Законом України «Податковий Кодекс України» 32755-V! вiд 2.12.2010р. Витрати вiдображенi в фiнансовiй звiтностi вiдповiдно до вимог МСФЗ.
В примiтках до фiнансової звiтностi вiдносно витрат за звiтний перiод iнформацiю вiдiбрано згiдно з аналiтичними даними i вiдповiдно до МСФЗ.
Визнанi витрати класифiкуються в бухгалтерському облiку за такими групами:

Показники За звiтний перiод (тис.грн. ) За попереднiй перiод (тис.грн. )
Матерiальнi затрати
Витрати на оплату працi 100 96
Вiдрахування на соцiальнi заходи 19 15
Амортизацiя 26 27
Iншi операцiйнi витрати 85 132
Разом 230 270

До складу прямих матерiальних витрат включається вартiсть сировини та основних матерiалiв, що утворюють основу виробленої продукцiї, купiвельних напiвфабрикатiв та комплектуючих виробiв, допомiжних та iнших матерiалiв, якi можуть бути безпосередньо вiднесенi до конкретного об'єкта витрат.
До складу прямих витрат на оплату працi включаються заробiтна плата та iншi виплати робiтникам, зайнятим у виробництвi продукцiї, виконаннi робiт або наданнi послуг, якi можуть бути безпосередньо вiднесенi до конкретного об'єкта витрат.
До складу iнших операцiйних витрат на пiдприємствi включаються всi iншi виробничi витрати, якi можуть бути безпосередньо вiднесенi до конкретного об'єкта витрат.
До складу загальновиробничих витрат, на пiдприємствi включаються:
-витрати на управлiння виробництвом (оплата працi апарату управлiння цехами, дiльницями тощо; вiдрахування на соцiальнi заходи й медичне страхування апарату управлiння цехами, дiльницями; витрати на оплату службових вiдряджень персоналу цехiв, дiльниць тощо);
-амортизацiя нематерiальних активiв загальновиробничого (цехового, дiльничного, лiнiйного) призначення;
-витрати на утримання, експлуатацiю та ремонт, страхування, операцiйну оренду основних засобiв, iнших необоротних активiв загальновиробничого призначення;
-витрати на вдосконалення технологiї й органiзацiї виробництва (оплата працi та вiдрахування на соцiальнi заходи працiвникiв, зайнятих удосконаленням технологiї й органiзацiї виробництва, полiпшенням якостi продукцiї, пiдвищенням її надiйностi, довговiчностi, iнших експлуатацiйних характеристик у виробничому процесi; витрати матерiалiв, купiвельних комплектуючих виробiв i напiвфабрикатiв, оплата послуг стороннiх органiзацiй тощо);
-витрати на опалення, освiтлення, водопостачання, водовiдведення та iнше утримання виробничих примiщень;
-витрати на обслуговування виробничого процесу (оплата працi загальновиробничого персоналу; вiдрахування на соцiальнi заходи, медичне страхування робiтникiв та апарату управлiння виробництвом; витрати на здiйснення технологiчного контролю за виробничими процесами та якiстю продукцiї, робiт, послуг);
-витрати на охорону працi, технiку безпеки i охорону навколишнього природного середовища.
-iншi витрати (внутрiшньозаводське перемiщення матерiалiв, деталей, напiвфабрикатiв,iнструментiв зi складiв до цехiв i готової продукцiї на склади; нестачi незавершеного виробництва; нестачi i втрати вiд псування матерiальних цiнностей у цехах; оплата простоїв тощо).
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (робiт, послуг) визначається згiдно МСФЗ i становить у звiтному перiодi суму 0 тис. грн.

3.3 Примiтки до ф.3 «Звiт про рух грошових коштiв»

Звiт про рух грошових коштiв складено згiдно з МСФЗ7 "Звiт про рух грошових коштiв". Рух грошових коштiв у результатi операцiйної дiяльностi визначено за сумою надходжень вiд операцiйної дiяльностi та сумою витрачання на операцiйну дiяльнiсть грошових коштiв за даними записiв їх руху на рахунках бухгалтерського облiку. Надходження за звiтний перiод 2014 рiк :
- вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) склали 87 тис.грн., у цiй сумi вiдображаються грошовi надходження вiд основної дiяльностi, тобто вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) з урахуванням непрямих податкiв (податку на додану вартiсть, акцизного збору тощо).
- вiд покупцiв i замовникiв авансiв склали 0 тис. грн., у цiй сумi вiдображається сума одержаної оплати та авансових надходжень грошовими коштами вiд покупцiв i замовникiв пiд наступну поставку продукцiї (товарiв, робiт, послуг);
- вiд повернення авансiв 0 тис.грн.
- вiдображаються повернутi пiдприємству постачальниками i пiдрядниками суми оплати та авансових надходжень грошовими коштами;
- вiд установ банкiв вiдсоткiв за поточними рахунками 0 тис. грн.
- вiдображається сума одержаних пiдприємством вiдсоткiв (процентiв) за залишками коштiв на його поточних рахунках за договорами банкiвського рахунку;
- вiд отримання субсидiй, дотацiй 0 тис.грн.
- вiдображено отриманi з бюджетiв та позабюджетних фондiв суми субсидiй, дотацiй;
- Надходження вiд операцiйної оренди 154 тис.грн.
- iншi надходження склали 4 тис.грн. - вiдображаються iншi надходження грошових коштiв вiд операцiйної дiяльностi, не включенi до попереднiх статей звiту про рух грошових коштiв у результатi операцiйної дiяльностi, зокрема вiд реалiзацiї оборотних активiв.
- Витрачання за звiтний перiод 2014 року: - на оплату товарiв (робiт, послуг) склали 56 тис.грн. - вiдображено грошовi кошти, сплаченi постачальникам i пiдрядникам за одержанi товарно-матерiальнi цiнностi, прийнятi роботи i наданi послуги;
- на оплату авансiв склали 0 тис. грн. - вiдображено суми оплати та авансових платежiв постачальникам та пiдрядникам за товарно-матерiальнi цiнностi (роботи, послуги), що будуть поставленi (виконанi, наданi);
- на оплату повернення авансiв 0 тис.грн. - вiдображена сума оплати та авансових платежiв, яку пiдприємство повернуло покупцям i замовникам;
- на оплату працiвникам 124 тис.грн. - вiдображено витраченi грошовi кошти на виплати працiвникам заробiтної плати, допомоги, винагород;
- на оплату зобов'язань з податку на додану вартiсть.- вiдображена сума сплаченого до бюджету податку на додану вартiсть;
- на оплату зобов'язань з податку на прибуток вiдображена сума сплаченого до бюджету податку на прибуток;
- на оплату вiдрахувань на соцiальнi заходи 19 тис. грн. - вiдображена сума сплачених внескiв iз загальнообов'язкового державного пенсiйного i соцiального страхування;
- на оплату зобов'язань податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв) 32 тис.грн. - вiдображена сума сплачених податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв)
- iншi витрачання склали 0 тис.грн. - наведена сума використаних грошових коштiв на iншi напрями операцiйної дiяльностi, що не включена до попереднiх статей звiту про рух грошових коштiв.
У звiтному перiодi : чистий рух коштiв вiд операцiйної дiяльностi у сумi -1 тис.грн.; чистий рух коштiв вiд iнвестицiйної дiяльностi у сумi 0 тис.грн.;
чистий рух коштiв вiд фiнансової дiяльностi у сумi 0 тис. грн. .
Чистий рух коштiв за звiтний перiод -1 тис. грн.
Залишок коштiв на початок року 3 тис. грн.
Вплив змiни валютних курсiв на залишок коштiв склав : 0 тис. грн. - вiдображається сума залишку грошових коштiв у результатi перерахунку iноземної валюти при змiнi валютних курсiв протягом звiтного перiоду.
Залишок грошових коштiв у нацiональнiй валютi на поточному рахунку у банку на кiнець звiтного перiоду становить 2 тис.грн., грошових коштiв в iноземнiй валютi немає.
Грошових коштiв у касi немає.
У звiтному перiодi дивiденди акцiонерам не сплачувались.
Iстотних рiзниць мiж статтями Звiту про рух грошових коштiв, складеного за вимогами українського положення (стандарту), та Мiжнародним стандартом бухгалтерського облiку 7 «Звiти про рух грошових коштiв» немає.

3.4 Примiтки до форми 4 «Звiт про власний капiтал»

Об’явлений статутний капiтал товариства становить 171200 грн.
На 31.12.2014 року статутний капiтал сплачено повнiстю.
Величина статутного капiталу становить на 31.12.2014 р. – 171200 грн.
Цей капiтал подiлено на 684800 простих iменних акцiй рiвною номiнальною вартiстю по 0,25 грн. кожна, якi було розподiлено мiж засновниками вiдповiдно до сплачених ними часток в колективнiй власностi. Свiдоцтво про випуск акцiй товариства № 46/02/1/01 вiд 01.06.2001 року видане Вiнницьким теруправлiнням ДКЦПФР України.
Порядок розподiлу прибутку здiйснюється згiдно зi Статутом та рiшенням зборiв акцiонерiв.
Станом на 31.12.2014 року загальний розмiр власного капiталу Товариства складає 210 тис.грн., в порiвняннi на початок року (202 тис.грн. ), збiльшення власного капiталу вiдбулося за рахунок чистого прибутку поточного року (на 8 тис.грн.).
Структура власного капiталу товариства становить:

Найменування показника на 31.12.2014 р. (тис.грн.) на 31.12.2013р. (тис.грн.) на 31.12.2012р. (тис.грн.)
Зареєстрований (пайовий) капiтал 171 171 171
Внески до незареєстрованого статутного капiталу
Капiтал у дооцiнках 438 438 438
Додатковий капiтал
Емiсiйний дохiд
Накопиченi курсовi рiзницi
Резервний капiтал
Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток) -399 -407 -387
Неоплачений капiтал
Вилучений капiтал
Iншi резерви

При пiдготовцi фiнансової звiтностi дотримуються принципи безперервностi дiяльностi пiдприємства, автономностi, повного висвiтлення, послiдовностi, iсторичної собiвартостi, нарахування та вiдповiдностi доходiв i витрат, нарахування, превалювання змiсту над формою, обачностi i принцип єдиного грошового вимiрника. З урахуванням принципу обачностi, статтю «Капiтал у дооцiнках» управлiнський персонал товариства вважав за потрiбним залишити у вiдповiднiй статтi фiнансової звiтностi, а не вiдносити всю суму до статтi «Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток)».

4. Сегменти
Товариство через свої особливостi i практикою органiзацiї, що склалася, займається одним видом дiяльностi. У зв'язку з цим господарсько-галузевi сегменти не видiленi.
Товариство займається наданням послуг лише на територiї України, у зв'язку з цим географiчнi сегменти не видiляються.
В разi розширення масштабiв дiяльностi Товариства i появi нового вигляду дiяльностi Товариство представлятиме фiнансову звiтнiсть вiдповiдно до МСБО 14.

5. Подiї, подiї пiсля звiтної дати

Керiвництво Товариства визначає порядок, дату пiдписання фiнансової звiтностi i осiб уповноважених пiдписувати звiтнiсть.
При складаннi фiнансової звiтностi Товариство враховує подiї, подiї пiсля звiтної дати i вiдображує їх у фiнансовiй звiтностi вiдповiдно до МСБО 10.

Керiвник__________________________

Головний бухгалтер________________

д/н

д/н

д/н